Вамаско

Услуги

staklo-sl.jpg
New

Стакло

Вамаско располага со следните видови на стакло:
- Рамно стакло флот
- Орнаментно стакло
- Огледало
- Фасаднo стоп сол  стакло
- Ламинирано памплекс стакло
- Лакобел
- Огненоотпорно стакло
- 4 сезони
- Стаклен термoизолирачки пакет

 

slika1

 

 

 

Рамно стакло флот
Рамното стакло има најголема употреба во градежништвото. Се користи за производство на термоизолирачки пакети, се ламинира, кали и обработува.  
Располагаме со стандардни дебелини од 2мм,3мм,4мм,6мм,8мм,10мм.
Стандардните големини се 3210x2250mm и 3210x2400mm

slika2

Орнаментно стакло
 Орнаментните стакла се пред се декоративни стакла со различни геометриски форми или други класични дизајни. Нивната транспарентност зависи од структурата и дизајнот што ги прави идеални за различни декоративни апликации по вкус на клиентот. Може да се употребува самостојно со дебелина од 4мм, но и како дел од термоизолирачки пакет.
Располагаме со стандардна дебелина од 4мм
Видови:делта, песок, пунто, ролетна, крезе, атлантик


slika5

 

Фасадно стакло, стоп сол
Стопсолите се фасадни, рефлектни стакла кои нудат приватност и визуелен ефект. Може да се употребува единечно или во комбинација со други стакла во термоизолациски пакет, при што важно е дека овие стакла немаат ефект како стаклата со ниска емисија или висока енергија.
Располагаме со 4 бои на стопсоли и тоа зелена, сина, бронзена и сива боја со дебелина од 4мм.
slika6

 

 

 

Огледало
Огледалата се идеален додаток на секој модерен ентериер. Благодарејки на својствата го зголемуваат протокот на светлина и даваат чувство на пространост и обем посебно во тесните простории.
 Располагаме со огледала со 3 и 4 мм дебелина кои може да се обработуваат по желба на клиентот.

 
slika7

 

Ламинирано памплекс стакло
Ламинираните стакла пред се се сигурносни стакла кои се составени од споени две или повеке стакла  со ЕВА фолија меѓу нив. Може да се најдат со различни дебелини и различен степен на транспарентност и бои.
Располагаме со дебелини 3+3, 4+4 , 5+5

 slika8

 

 

 Огненоотпорно стакло
Керамичкото стакло со кое располагаме е огненоотпорно проѕирно стакло со дебелина од 4мм. Просечната издржливост на ова стакло е 700 ° C и се употребува за сите видови на камини и печки.
slika9

 

Лакобели
Лакобелите се едни од најпопуларнитестакла на светскиот пазар кои всуштност се непровидни стакла со фабрички печена фолија која е далеку поотпорна на оштетување од фарбаните стакла . Се употребуваат како облога на ѕидни површини, во лизгачки плакари, како стакло за зашатита на мебел и многу други декоративни примени.
 Ние располагаме со лакобели со дебелина 4мм во црна, црвена и екстра бела боја.
slika10

 

 

4сезонско
Clima guard solar обезбедува совршена симбиоза мегу достапноста на пружената светлина и свежината во просторијата поради високиот степен на рефлексија на сончевата енергија до 67%. Тоа е всушност предноста на ова 4 сезонско стакло, односно оржувањето на оптималната температура во просторијата без разлика на временските услови во природата.

 

 

slika20

Термопани
Термоизолирачкиот стакло пакет составен од 2 или 3 стакла раздвоени со алуминиумски дистанцер во затворен простор кој содржи воздух или некој гас по избор на клиентот.Стаклата кои што се користат при производство на термоизолирачки стаклен пакет се со дебелина најчесто 4мм а по потреба или по барање на клиентот употребуваат и подебели стакла. ПОстојат различни варијации при изборот на термопан, почнувајки од дебелината на стаклата, дебелината на стакло пакетот па се до бараните изолициски карактеристики и визуелниот ефент.

stakleniogradi.jpg
slika4.jpg

Контакт

Бул. 8-МИ Септември бр. 56 Скопје, Македонија

vamasko@yahoo.com

Работно Време

Пон - Петok 8:00 - 16:00h

Сабота 8:00 - 15:00h

Контакт тел

Тел: +389 2 3097 110

Тел: +389 2 3097 010

Придружете ни се